jan
3

36. hét

Címkék: védőnő 36.hét | Szerző: tollpihü | 2:01 pm

 

 

mai nap védőnőnél kezdtünk, aki most is mident rendben talált. sokat beszélgettünk a szülésről, az itteni lehetőségekről. ajánlott készítményeket a fájdalmak csökkentésére, ezek közül az ánizsos masszázskrém fogott meg leginkább, a pirulákat, továbbra sem szívlelem.. holnap megyek a nőgyógyászomhoz, remélem ő is minden eredményemmel meg lesz elégedve.

 és egy kis szakirodalom ;) :

 "A jövő héttől a gyereked bármikor megszülethet. Mostantól ismét gyakori vendég leszel az orvosi rendelőben: a kismamákat általában a 36. héttől hetente vizsgálják CTG-vel. Ez a kardiotokográf nevű gépezet egy speciális, kétfejes ultrahangkészülék, amellyel a méhösszehúzódásokat és a magzat szívhangját figyelik. Az eredményt általában egy többméteres papírcsíkra nyomtatja ki, de monitoron is megjelenítheti. Ugyanezt a gépet használják szülés közben is, a magzat állapotának ellenőrzésére. A szívhangból állapítja meg az orvos, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez jut-e a baba. Aki egyébként ezen a héten már 47 centi és 2,6 kiló."

 na még egy:

"A kicsi tovább növekszik, és egyre lejjebb csúszik a kismedencében. Ennek az előnye az, hogy a kismama könnyebben kap levegőt, ám ugyanakkor egyre gyakrabban kell vizelnie. Ha most rendszeres időközönként vannak fájásai, az orvos valószínűleg nem akarja már megállítani a szülést. A baba 2,3 kilogramm, és 45 centi, bár ilyenkor a vége felé itt is nagyobbak a különbségek. Kérje meg orvosát, hogy tapintással állapítsa meg a baba súlyát, de ne feledje, ez csak becslés. "

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr71283170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bingi 2008.01.03. 17:36:14

Itt is repül a idő:)))) Gratulálok a 36-ik héthez és a jó eredményekhez:))

Ingrid 2008.01.03. 18:35:45

Ügyes vagy! Nagyon szépen telik az idő felettetek is.
Az ánizsos masszázskrém nagyon fincsi lehet :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.01.04. 10:31:00

ne is mondjátok! tényleg nem hittem volna, hogy néha egy-két hetet mintha átugrottunk volna..

cucka 2008.01.04. 11:18:53

Dejó! Nemsokára Ti lesztek az első "lap", amit reggelente megnyitok! ;)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.01.04. 13:42:08

:)) alig hiszem el! csak mondjátok! olyan jó hallani, hogy hamarosan idekintről csodálhatja a világot kistodi, mi meg őt;)
süti beállítások módosítása