ápr
9

korán kezdi

Címkék: nehézségek dac | Szerző: tollpihü | 9:50 pm

dackorszaknak még korai, de valami elkezdődött. Luca igen korán kezdi érvényesíteni akaratát. ha valamit a kis fejébe vesz, és az éppen nem úgy történik, hangahatásokkal kísérve toporzékol, leveti magát a földre és krokodilkönnyeket is képes emellé produkálni.

én legtöbbször jól szórakozom, de néha bizony nekikeseredek. és nem is a lányom viselkedése miatt (mert szerintem az valahol természetes), hanem a körülöttünk állók (mert nem mindig itthon tisztel meg a műsorral) arckifejezése  láttán. az a kényszerképzetem ugyanis, hogy olyanokra gondolnak, amire lehet, hogy nem is ('jézusom, de neveletlen gyerek', 'úristen, mit csinál már??').. :)

nahátszóval, amellett, hogy élvezzük a napsütést, igyekszünk a társas viselkedés alapvető szabályait is elsajátítani.. pl. hogy egyáltalán nem világvége, ha ketten állnak előttünk a csúszdán, illetve, hogy az a lapát, nem az övé, és hogy nem lökdösődünk.

azt meg már elég régóta sejtem, hogy nem lesz visszahúzódó, nyugis gyerek, de hogy ilyen hamar feszegetesse a határait.. az igazi "munka" csak most kezdődik, úgy érzem.. hogy jól és jó irányba terelgessem, a kis nyiladozó virágszálunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr281056655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bongianyu · http://blog.bongor.hu 2009.04.09. 22:18:23

Csak tippet adok, mert majd úgyis döntöd, hogy hogyan kezeled. Nálunk ugyanez megy. Olyan hangja van, hogy zárt ajtó mellett is hallja a 200 méterrel arrébb lakó szomszéd... Viszont nálam most kezd beválni, amit én is ellestem egy 4 gyerekes anyukától. Amikor hisztizni kezd, adok neki egy zsepit - persze nem veszi el, de akkor is otthagyom - és közlöm vele, hogyha megnyugodott, megtörölte az orrát, akkor jöhet és megbeszéljük. Majd otthagyom. Ezzel azt sikerült elérnem, hogy az intenzitás és a gyakoriság megapadt. A boltban is hagytam már ott. Persze figyeltem és mindent láttam. Ha van közönség, akkor sokkal akaratosabb, a fiam, mintha nem lenne. A vásárlókkal ne foglalkozz. Tudom, nehéz, de ha valaki nem érti meg, hogy ilyen a gyerek, és a reakciódból nem ért a néző közönség, akkor ha órákig magyarázkodnál sem értenék meg. A lányod pedig tudni fogja, hogy ilyenkor anya sebezhető :)) Na kiokoskodtam magam. Kitartást. Tudom, hogy milyen egy életrevaló, céltudatos gyerek!!!!

cucka 2009.04.10. 08:50:21

Kezelni még én sem mindig tudom, a napról-napra váltakozó intenzitású erő- és akaratfitogtatásait a fiamnak, de Bongianyu ötletét sztem kpróbálom (vagy vmi hasonlót ;) ).
Én ilyenkor azzal szoktam nyugtatni magam, hogy igazából ennek az akaratosságnak örülnöm kellene, mert ebből is látszik, hogy a gyerekem egészségesen fejlődő személyiség, nyiladozó határ-érzékelésekkel. Persze, néha nem könnyű ezt szem előtt tartani. :)

matusi · http://csoppdodom.freeblog.hu 2009.04.10. 15:29:29

Nálunk csak a csírája jelent meg ennek, de sejtem nem lehet könnyű az eset. DE én már jó előre eldöntöttem, hogy közönséggel biztos nem fogok foglalkozni. Akkor és abban a pillanatban az a fontos hogy az anya és gyermeke tudjunk kommunikálni. Aztán majd belejössz:)
Tündéri a kis csaj:) A pofiján is látszik az elhatározottság:D látom ő is virágba borult:)

Szöszi-Andi 2009.04.10. 17:36:05

Akárhogy nézem, rá kell döbbenjek, hogy ez a gyereknevelés sosem lesz könnyebb .. :D mindig újabb feladatok várnak ránk :)
Sok dologban a lányomra ismertem .. ő is tud hisztizni ha vmi nem úgy van.
És mi is a játszón tanuljuk, hogy nem ő a világ közepe (vagyis igen, de csak nekünk :P :D)

Bogaram 2009.04.10. 21:01:14

Sok-sok kitartást kívánok! Már elláttak jó ötletekkel. Csak az nyugtasson meg, hogy ha nem így tenné Luca, amit tesz, az nem lenne normális.

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2009.04.10. 22:41:42

Nehéz, de tizen-huszon-ix év után talán mi is okosabbak leszünk :D Nálunk földrevetés még nincs, de toporzékolás az gőzerővel. Kitartás ;)

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.04.11. 15:06:07

nálunk pont ugyanez a helyzet..... földre vetődés-krokodilkönnyek....
a zsepis dolgot már hallottam, ki is fogom próbálni.
fel a fejjel. remélem minden elmúlik egyszer! :DDD

Bongianyu · http://blog.bongor.hu 2009.04.12. 09:05:12

Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Puszi nektek!

Panda és Dóra 2009.04.13. 07:24:47

Nálunk is volt már olyan jelenet, hogy a C&A közepén Dóri a földre vetette magát, és toporzékolt. Az elején úgy gondoltam, hogy ciki, de hidd el ezt mindekinek a gyereke lejátsza, nincs kivétel, aki ezért rád csúnyán néz, az nem volt még anyuka. Kitartást! Boldog nyulat!

Tannita 2009.04.13. 18:29:32

Gondolom nem mondok újat ezzel: Ne foglalkozz azzal, mit mond a környezet: "Szegény gyerek, Anyuka miért engedi ezt? Jaj hát adjon már neki egy 5-öst... ", stb,.... Ha ezeket teljesen kizárod, és csakis a saját akaratod után mész, -egy kis kompromisszum mindig belefér ám ;)- hidd el nem kell 2 hét és leszokik róla Luca is! Okos kislány Ő követi a "szabályokat biztos, csak maradj következetes! Ha nincs "csoki", akkor semmi áron nincs! :P Persze nyilván nem mondtam újat, ne is figyelj rám :D!

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2009.04.14. 12:50:05

Ismerős szitu... érdekes Szandim nem volt az a nagyon hisztis természet, Barbim viszont egyenlőre a szöges ellentéte! Olyan akaratos (bika :D), hogy az csak na, és ha valami nem kedvére való, sikít, rángatja magát, hisztizik... sajna ilyenkor ezt még nehéz kezelni, hisz úgysem értik mit is akarunk... de tuti kinövik egyszer :)))
süti beállítások módosítása