ápr
21

duplo-mánia, dumagép

| Szerző: tollpihü | 1:23 pm

a jóidő beköszöntével minimális időt töltünk csak a négy(vagytöbb) fal között, így a benti játékok szomorkodva várják újra kézbe kerülésüket. mióta Luca megismerkedett a homokozó adta lehetőségekkel, sokkal szívesebben bíbelődik idebent is bármivel.

tegnap, játszótérre indulás előtt, kezembe akadt Kerianyuéktól karácsonyra kapott duplodobozka, benne cirkuszos apróságokkal. Luca azonnal szerelembe esett (már csak nem megeszi, hanem rakosgatja, illesztgeti is őket). olyannyira, hogy még a boltba is velünk jött a bohóc. sejtettem, hogy előbb-utóbb be fog következni a legoimádat, mivel apró korától fogva vonzódik a műanyag kütyükhöz. még jó, hogy már feltalálták ;)

beszédfejlődése igen extrém. a neki tetsző szavak első szótagját hajtogatja.

bo-bohóc

pe-perdita(szomszédkutya)

pepe-pipi és minden más madár

uguugu-ugrálni

pá-pápá

apa-apa

mama-mama

papa-papa

aja-anya

hammahamma-hamham

veuveu-kutya

zsa-Zsani

ááááááá-Áronbaba

ésamimostnemjuteszembemég..

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr511077914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tannita 2009.04.23. 08:53:35

A kis szószátyár! :)
Igen, ez ismerős, minket is csak este lehet itthon találni. Napközben tekergünk, játszóterezünk, éééés homokozunk rogyásig! :O)

Kérdezted, hogy kiderült e? Tegnap, mikor bekapcsoltuk a TV-t átment a mi ágyunkra, (onnan nem lehet látni a tv-t) és azt mondogatta, hogy koszos bácsi, csúnya bácsi... :S
Gyanítom, hogy a discovery-n megy egy sorozat, és annak van nagyon csúnya bemutatója.... apa véletlenül ezen a csatornán hagyta a TV-t.... :(

Szöszi-Andi 2009.04.24. 22:56:52

A szavakon jót mosolyogtam :D
Alíz van, hogy a második szótagot mondja :D
lámpa=pa
papucs=pa
szandi=sza
kacsa=ka
Annyira cukik :D
Teljes szó csak egy pár van (hinta, cica,apa) :)
Ja, és a kutyahangot vává-nak mondja :D

jó volt látni titeket, csak sajnáltam, hogy olyan rövid ideig tartott :(

Bongianyu · http://blog.bongor.hu 2009.04.24. 23:42:42

Luca az életben még szebb, mint a képeken! Ha van közös kép a gyerkőcökről - aminek kicsi a valószínűsége a fiam mozgásteréből kiindulva - akkor küldhetnél nekem emailben. Úgy látom beindult a kisasszony beszélőkéje :). Csak nehogy barátnővel csacsogj előtte, mert egyszer csak visszamondja :))))

cucka 2009.04.29. 20:52:43

Boldog Hófordulót LucaMenyecskám! ;)
süti beállítások módosítása