jan
17

kedden doktorbácsinál jártunk, a következő párbeszéd zajlott le, miközben domborkát manuálisan méregette és a kis szívdobbanásait hallgattuk:

- szerinted ki fog ez a baba férni ott, ahol bement?

- miért? nagynak tűnik?

- háát, hozzád képest igen.

egyébként minden oké, ő is úgy látja, hogy lejjebb költözött a kis hercegnő. szóval, igyekszem nem parázni előre. úgysem tudjuk mit hoz az élet, többnyire nyugodtan várom a szülést. néha persze elkap a frász, de igyekszem higadtan megközelíteni a kérdést.

a ma reggeli program a védőnő volt. ismét nagyon magas volt a pulzusom.. nem tudom miért, de ha meglátom a vérnyomásmérőjét, elkezdek izgulni. már előre sokkolom magam, hogy biztos magas lesz.. a doki is mérte, és kistodi-apu anyukája is, mindig normális volt.. mától látogatási tilalom van a kórházban :( erre eddig nem is gondoltam, így influenza-járvány idején.. rossz lesz, ha senkit sem engednek be hozzánk..

 

"Mama:

Előfordulhat, hogy a nyákdugó távozik a szülés előtt akár egy-két héttel, akár napokkal vagy közvetlenül a szülés megindulásakor, de van, aki nem tapasztalja ezt. A nyákdugó a terhesség ideje alatt a méhszáj előtt helyezkedik el, és az a feladata, hogy megvédje a magzatot a fertőzések ellen. Amikor a méhszáj lazulni és vékonyodni kezd, a dugó - ami gyakran csak erős folyásként észlelhető - leválik, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a szülés hamarosan megindul. Fontos, hogy figyeld a magzat mozgását, és ha változás áll be az eddigi mintázatban, értesítsd a védőnőt vagy a kezelőorvost.


Baba:

A magzat belei tekintélyes mennyiségű mekóniumot, sötétzöld színű, kenőcsös anyagot, amelyet a májból, az epehólyagból és a hasnyálmirigyből érkező sejttörmelék, elhalt bőrsejtek tömege és a lenyelt lanugo alkot. A mekónium általában a szülést követő pár órában ürül, ám ha a szülés elhúzódik, ez megtörténhet, mielőtt a baba világra jönne. Ha a magzat fiú, a 38. hétre a herék megérkeztek a hasüregből a herezacskóba; ha lány, a nagyajkak teljesen kifejlődtek. A súlygyarapodás tovább folytatódik - elérheti a napi 28 grammot -, de az édesanya súlya ekkor már stagnál, vagy csökkenni kezd. A baba fejének és hasának a kerülete nagyjából azonos. A magzatmáz ekkora már eltűnik a bőr felszínéről, esetleg az ízületek környékén maradhat meg foltokban."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr36300633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bingi 2008.01.17. 11:54:09

Az influenza miatt én is félek...nehogy ne jöhessen be velem a párom!
Gratulálok az újabb plusz egy héthez:) Szalad az idő:))))

Ingrid 2008.01.17. 12:44:50

Ügyes vagy, mától tényleg bármi megtörténhet. Rád klikkelek először, a figyelem középpontjába kerültetek!
A látogatási tilalomnak nem örülök. Utálom az influenzát, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül...

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.01.17. 14:20:12

tényleg nem szerencsés időszak ez, a vírusinvázió miatt.. de ne hagyjuk, hogy a kedvünket szegje ;)
süti beállítások módosítása