nov
17

magzatmozgás

| Szerző: tollpihü | 7:13 pm

már említettem, hogy ettől a héttől kezdve számolnom kell a magzatmozgásokat délelőtt, és délután egy-egy órán át. sokaknak korainak tűnhet, de a mi doktorbácsink nagyon alapos, kistodi pedig rendületlenül rúgkapál, én pedig csak számolok és számolok ;)

délelőtt és délután (bár ez inkább már este) is a 8tól 9ig tartó egy órácskát választottam. a délelőtti számok 20 körül alakulnak, ezen nem csodálkozom - igazából nem is tudom, hogy van-e minimum.. délelőtt és napközben folyamamtosan mocorog ugyan domborka, de korántsem olyan aktív, mint estefele; amikor is a szám 100 körül mozog. az biztos, ha  a rúgások, mozgások száma 10 alatti, illetve hogyha a megszokottól bármi eltérés mutakozik irány a doki vagy a kórház. de ezt gyorsan felejtsük is el :)

rájöttem, hogy nem szeretem a szombatokat.. vagyis mostanában nem.. korábban mindig volt valami programunk, de mostanában, mivel kerüljük a füstös helyeket, többnyire itthon ragadunk.. aztán meg a szombat olyan pihinapom is lett, a munkás hétköznapok után, viszont pihizni sem szeretek nagyon, csak a szervezetem. gondolom, ez most eléggé zavaros. szóval a pocim, a derekam elfárad, de a lábaimmal mennék, és mennék. nagyokat sétálnék, kirándulnék.. hiányzik a squash is Szilvivel - bár csak párszor játszottam a pocakosodásom előtt, de nagyon megszerettem.. aztán a héten jutott eszembe, mennyit tornáztunk Barssal -az is milyen jó volt! ezeket az órákat majd szeretném beiktatni a kistodival való közös életünkbe is, persze ehhez szükségünk lesz majd külső segítségre is.. lehet kezdeni összeverekedni, hogy ki vigyáz majd a kis hercegnőre, amíg kistodi-anyu sportol!! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr33232340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babik Tündi 2008.08.04. 22:27:39

Sziasztok!Én ma kezdtem el a magzatmozgást számolni (36. hetes vagyok)és nagyon megijedtem,mert fél 10-re épphogy meg volt a 10 mozgás.Amúgy múlt héten délután meg sem állt.DE MA?!Még a holnapot megvárom,milyen virgonc lesz,és ha ilyen marad irány a kórház!!!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.08.05. 13:02:20

minden baba más, Tündi. a sajátodhoz viszonyítva, ha csökken a mozgás intenzitása érdemes a dokiddal beszélni, szerintem. frontok jönnek, mennek vigyázz magadra!
süti beállítások módosítása