dec
6

32. hét

Címkék: ultrahang mandarin 32.hét | Szerző: tollpihü | 9:15 am

 

Szt. Miklós napján kezdjük immár a 32. hetet. mi is történik velünk?

"Babád kb. 40 cm és 2 kiló. Tüdeje elég fejlett, így ha megszületne, nagy esélye volna az életben maradásra. Ideje, hogy fejfekvéses helyzetbe forduljon. A nap 90-95%-át átalussza, valószínűleg néha álmodik is.

A baba már teljesen kialakult, teste arányossá vált. Bőre alatt elkezdődött lerakódni a zsír, teste egyre gömbölyűbb. Már érzékeli a különbséget a világosság és a sötétség között. Mivel egyre kevesebb helye van a mama pocakjában, általában ilyenkor már tényleg fejjel lefelé helyezkedik el. A kisfiúk heréi a lágyékból leszállnak a herezacskóba. EEG-vizsgálattal kimutathatók az álom és az ébrenlét ciklusai. Már felismerhető egyfajta rendszer az aktív és nyugalmi időszakok között.

Ha fáradt vagy, nehéznek érezheted a medencét. Pihenj, amennyit csak tudsz!

Különösen a terhesség második felében, a magzat legintenzívebb növekedésének szakaszában gyakran fellép, leggyakrabban a hajnali órákban, lábikragörcs - és iszonyú kellemetlen. Ennek oka a magnéziumhiány, mivel a magzat szervezete most fokozott mértékben raktározza el az ásványi anyagokat. Ezért fogyassz mindenekelőtt magnéziumban gazdag élelmiszereket, mint pl. burgonya, búzacsíra, zabpehely, spenót, banán, dió, mogyoró. Mivel ez ritkán elegendő orvosod magnéziumkészítményt írhat elő."

19-én megyünk ultrahangra, akkor kiderül végre, hogy szíveskedett-e megfordulni már a kis hercegnő. szerintem nem, én még mindig haránt irányban érzem a kepesztéseket.. a virgoncsága változó, tegnap óta nagyon aktív, tutira nem alussza át a nap 90 %-át :) az éjszakáink is hol ilyenek, hol olyanok. eleve a héten már nem dolgozom, egészen más a napi ritmusom is. 

mostanában a legkellemetlenebb, hogy néha nagyon nehéz a levegővétel. gondolom, egyre kevesebb a hely a tüdőmnek, és bizonyos helyzetekben, főleg félig háton fekve nem könnyű a dolog. érdekes, hogy menés közben sosem fulladtam ki. többnyire délutánra, estére táltosodom meg - délelőtt gyengébbnek érzem magam, persze azért nem elviselhetetlen :) mindenesetre ismét léptünk egy hetet előre - és kistodi remélhetőleg egyre erősödik odabent, annak ellenére, hogy az én súlyom hetek óta stagnál (szerencsére) ;).

elfelejtettem írni, hogy végre magos mandarint vettem. ennek még sosem örültem ennyire :), és eltettem pár magot az utókornak ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr97254068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RKriszta 2007.12.08. 18:54:57

Látom barátnőm Ingrid, nagyon kedvesen segít a rászorulókon. :-)
Ahogy látom neked sincs sok hátra, hajrá..hajrá!!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2007.12.09. 10:27:34

igen, aranyba kellen foglalni a nevét :) te is kismama vagy? mindjárt nyomozok Ingrid oldalán - hátha eljutok hozzád ;)
süti beállítások módosítása