feb
8

Luca-horoszPÓK

| Szerző: tollpihü | 10:12 pm

nem mondhatom, hogy állandó horoszkóp-olvasónak számítok, de azért mégis nézzük, mit állítanak Lucánkról..

"Vízöntő baba [ 01.21. - 02.19. ]

Csecsemő:
Az eredetiség és különbözés vágya hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született gyermeknél, aki egészében véve boldog, magabiztos, és erős vágy él benne, hogy a saját útját járja. Ez némi függetlenségi vágyat is jelent, tehát nem biztos, hogy Vízöntő gyermekünk sokáig hagyja majd, hogy egész nap babusgassuk. Impulzív természet, nyílt, őszinte tekintetű. Nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt, hiszen önálló elképzelése van arról, hogy mit és hogyan szeretne csinálni. Ez természetesen nem mindig egyezik a mi elképzeléseinkkel. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük, bár értelmes határokat szabnunk kell neki. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.

Gyermek:
Egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve, s ezt mi nagyon nehezen tolerálhatjuk időnként. A vaskalapos nevelési módszereket jobb, ha elfelejtjük ebben az esetben. Egyértelműen kell vele szemben viselkedni, a kioktatást nem tűri. Jó néven veszi, ha megbeszéljük vele a családi programot, s érzi, hogy neki is szava van a családban. Mindent egyedül akar csinálni, élményt jelent neki, ha megold önállóan egy feladatot. Ez a meglehetősen önálló észjárás jele. Társaságban jól érzi magát, de olykor szüksége van arra, hogy egyedül legyen. Barátkozó természetű, csakhogy ez azt is jelentheti, hogy túlságosan naív, hiszékeny. Hasznos lehet, ha fiatalon bevonják jótékonykodásba, ezáltal ugyanis kibontakoztathatja humanizmusát, amely valószínűleg legerősebb és legjobb tulajdonságainak egyike. Ha furcsának tartott dolgok iránt érdeklődik, akkor ne aggódjunk, mert minden vonzza, ami eltér a megszokottól. Szeret beszélni és beszélgetni, hamar teremt kapcsolatot, s szenvedélyességét sem leplezi. Állandóan töpreng, hogy hová kellene még mennie, s mi az, ami még hiányzik az életéből, új elfoglaltságokat keres. Állandóan meg akarja változtatni a világot. Lázadó természet, de ebben mindig ott van a jobbra való törekvés.

Kamasz:
Vitatkozónak mutatkozhat, de csak azért, hogy bizonyítsa egyéniségét, ezzel győzve meg másokat az eredetiségéről. Mindennel ellenkezik, ami a tekintélyt, a fegyelmet jelenti, s ebből idővel könnyen űz sportot. Legyünk kedvesek és figyelmesek, ugyanis a szülők is bizonyos tekintélyt testesítenek meg. Beszélgessünk vele nyíltan, hallgassuk figyelmesen gondolatait, véleményét. Fontos, hogy egyenrangúként kezeljük, ezzel megadva a lehetőséget neki, hogy kifejtse véleményét.

Tanulás:
A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a gyermeknek valódi szükséglete a másság, ezért a merev előírásokat követő iskola nem lesz megfelelő a számára, inkább válasszunk alternatív megoldásokat. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák, minden attól függ, hogy milyen légkör veszi körül. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecserét. Hozzuk le a realitások talajára, ugyanakkor hagyjuk érvényesülni jó tulajdonságait. Némi erőfeszítés és önfegyelem árán jó magaviseletű lehet, bár meg kell neki hagyni kis “különcségeit”. Érzelmi élete bonyolult, ennek kellemetlen következményei lehetnek a tanulásban, ha nem figyelünk rá eléggé, s néha alaposan összekuszálja a saját életét. Az alkotómunkát és a természettudományos hajlamot - ha, és amikor megmutatkozik - feltétlenül ösztönözni érdemes. Jó érzéke lehet a színjátszáshoz, de ezt nem szabad felnagyítani.

Pozitív személyiségvonások:

  • Barátságos és humánus
  • Őszinte és hűséges
  • Eredeti és ötletes
  • Független és intellektuális
  • Optimista és önkritikus

Negatív személyiségvonások:

  • Féktelen és lázadó
  • Önfejű és kiszámíthatatlan
  • Különc és megközelíthetetlen
  • Ingerlékeny, nem szereti, ha parancsolnak neki

Jelleg: levegő
Szín: zöld árnyalatok, és indigókék 
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 1 és 6
Virág: Orgona, alpesi rózsa, pitypang
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz"

Forrás: www.harmonet.hu/horoszkop.php
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr44331450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bingi 2008.02.09. 09:59:24

Végignéztem a képeket, hát...igazi gyönyörűség Luca!!!! Annyira nagyon szép baba! Gondolom mindenki el van ájulva tőle:)
Kiváncsi vagyok, hogy a horoszkópból majd mi jön be ;)
Lassan már ti is 2hetesek lesztek...rohan az idő, nem?:)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.02.09. 11:22:23

jaj, nagyon!! alig pár napja még a pocinkban voltak!! hihetetlen! Majus is szépséges, büszkék lehettek rá!! puszi

velver · www.vellovicsveronika.blogspot.com 2008.02.10. 22:15:43

Hű ez a horoszkóp érdekes, majd én is megnézem!
Veronika
süti beállítások módosítása