sze
17

nem tudom vizsgálta-e már valaki, de kiváncsi lennék a témával foglalkozó akármire. jó lenne tudni, hogy csak engem hoz-e kis a sodromból a bömbölő gyerekem, vagy más is érez így. szégyellni való-e vagy teljesen természtes, hogy néha képtelen vagyok vígasztalni, sokkal inkább érzek dühöt a tehetetetlenség és a hangzavar miatt.

az, hogy ez most eszembe jutott köszönhető a reggel hét óta hisztiző, semmisemjó, nemalvó Lucának.

tudom, hogy jön a foga, hisz mondja ezt mindenki lassan öt hónapja. persze nincs még egy sem.. biztosan szeparációs szorong is szegény, hisz ez is várható, igaz? a fejlődési ugrásról már ne is beszéljünk..

most, miután nem evett, nem aludt, a játékai felett, mellett bömbölt, a kedvenc díszpárnáját mószerolja, és ártatlan szemekkel tekint felém, mint egy angyal. szégyellem magam, amiért a röpke délelőtt alatt (aminek még nincs is vége) többször kaptam agyvérzést.

sajnálom, hogy nem indultunk neki sétálni, de főzni szertnék, és azt ebéd utánra terveztem. 

és most, miután már egy kúp is a popójába vándorolt, kezdem elhinni, hogy tényleg fájt valamije, azért a mostani nyugalom, mert hat..

hát így vagyunk mi most kettecskén..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr27667367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos Macska 2008.09.17. 12:08:18

Nekem egyszerűen két perc után megfájdul a sírásától a fejem és kihoz a sodrombőól igen. Főleg mikor a lelkem is kiteszem és semmi nem hat. Közben hatalmas dühöt érzek a tehetetlenség miatt, nagyon sajnálom, hogy nem tudok segíteni és esetleg fáj valamije, majd szégyellem magam, hogy milyen anya vagyok... Remélem a nap további része jobb lesz!

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2008.09.17. 12:35:13

A tehetetlenség bizony néha engem is kiakaszt! Van hogy csak állok a gyerekem mellett, és nézem hogy üvölt, azon gondolkodva, hogy vajon mi lehet a baj, és mi lenne rá a megoldás?!

Remélem ha a fogica a baj (ami lassan időszerű, úgyhogy akár már tényleg lehet az...), akkor az nagyon hamar kibújik, és túl lesztek rajta! Drukkolok+++

Kriszta80 · http://20070907.freeblog.hu/ 2008.09.17. 12:39:02

Szegényke.... Sok puszit küldünk neki. Az érzéseid pedig ne szégyeld. Ember vagy Te is.

Bécsi Tóth Szilvi · http://indafoto.hu/milanbaba 2008.09.17. 13:54:17

Ne aggódj anyám, nem vagy ezzel egyedül. Néha, bár én is lelkizek miatta, de kirohannék a világból. Szerintem nincs ezzel semmi baj, nem vagyunk egyformák. :) Attól még szintén földöntúli szeretettel szeretjük Őket, megteszünk értük mindent, de néha igenis be lehet sokallni, főleg, ha hisztiről van szó.

mono10 · http://mono10 2008.09.17. 17:48:52

A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.

Bingi 2008.09.17. 18:25:16

Engem az dühít mikor nem tudom mi baja van és olyan bénának, tehetlenek érzem magam miatta...sajnos volt már, hogy emiatt ingerülten rászóltam Majusra, hogy "miiiiiiiiiiiii a baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj???" amitől aztán jobban ordítani kezedett, úgyhogy most már inkább elszámolok 100-ig mielőtt bármit is mondanék vagy tennék:D

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.09.17. 18:45:46

köszi csajok. szerintem amint meglátom az első kis fehér gyöngyszemecskét a szájában, elfelejtek mindent. addig is igyekszem arra gondolni, hogy én milyen szörnyen bírom a fogfájást..

lego · http://legocsajok.blog.hu 2008.09.17. 20:06:27

...tudom,hogy csúnya dolog,de nálam előfordult már,hogy felvettem,szemmagasságba helyeztem és megrázva "fejezd beeeeee-T" kiáltottam... Elszakad a cérna,de emberek vagyunk. Türelemnek is van határa és ennyi ordítás és tehetetlen óra után nem csoda ha elfogy... MEgértelek...Ettől még semmi baja nem lesz Lucnak a jövőben.;)
Fogzás...nálunk is 5 hónapja tart... még se híre se hamva...

A Zapa "csak" sportot űz...de azt nagy hévvel.:(

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.09.17. 20:07:41

Érthető, hogy kiborít a sírás, mert nem tudsz segíteni, és a tehetetlenség meg dühítő. Ez a fogzás egy rémálom, nem tudom miért van így kitalálva... Fogtündéreket küldjük, ha meglátjuk!

Viki · http://legocsajok.blog.hu 2008.09.17. 20:08:49

Bécsi Tóth Szilvi,fenebeléd.:) Először kigúvadt a szemem,amikor megláttam,hogy eddig ismeretlen nevű kommentező anyámnak szólítja Pihüt.:DDDDD Így egyben még nem láttalak,pedig mééélt is írtál,de fura...)

ildikó · http://davidreka.freeblog.hu/ 2008.09.17. 21:22:09

:):):)
most egy kicsit cserélhetünk....inkább hallgatnám édes Luca baba sírását (nem fájdalmas sírását,hanem nyűglődősemminemjó ) mint a gyerekeim üvöltését,ahogy nyúzzák egymást!!!(Kopp kopp kopp kicsit jobb a helyzet)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.18. 07:37:36

Nos, én leszek itt, azt hiszem, a legdurvább anya, ugyanis én semmilyen szín alatt nem bírom sem a sírást sem a hisztit sem a hangosabb hangkiadásokat.
Éppen a napokban gondoltam arra, hogy ha elmennék egyszer dilidokihoz, akkor ez lenne az, amit kezeltetnem kéne :(
ha tudok, egyszer írok róla, de a nehéz dolgokról írni is nehezebb.

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.09.18. 09:08:02

Úgy látszik ez egy ilyen időszak .. egyre több helyen jön ki 1-1 ilyen post az anyukákból .. megjegyzem, belőlem is kívánkozik, már el is kezdtem :D
De ahogy Ingrdi írja, a nehéz dlogokról írni még nehezebb ... Viszont attól még, hogy ez csak elvétve bukik ki mindenkiből, ott van!
OLvastad biztos .. nálunk is megy a nyűgösködés ..
Fog - Fejlődési Ugrás .. ez mindenre a válasz :D
Persze .. mert a doki sem lát az ínyébe ...
Kitartás!!!
Kíváncsi leszek mikor bújik ki az első fogacska nálatok! :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.09.18. 09:09:31

Ingrid, ezt így nem "mertem" leírni, de hasonlóan érzek, ha ez eddig burkoltan nem jött volna le ;)
érdekelne bővebben is, ahogy ehhez viszonyulsz, egyszer próbáld meg légyszi összefoglalni :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.09.18. 09:10:14

Szössz, Nálad már csak én vagyok kiváncsibb :D

nani · http://nanye.blog.hu 2008.09.18. 10:38:41

Még csak Pocakban a gyermek, de azt hiszem tudom mire gondolsz. Valamelyik nap mikor unokatesóim /7 és 5 évesek/ nálunk voltak és két perc alatt felforgatták a lakást, nagy viháncolások közepette és persze aminek sírás lett a vége, szóval én is úgy éreztem ELÉG. Pedig ott a pocaklakó és úgy várjuk. úgy szégyelltem magam, de aztán rájöttem, hogy ettől még nem vagyok rossz ember. A sírást pedig azért oly nehéz elviselni, mert a génjeinkben van, hogy tenni kell ellene. Csak sokszor az a kérdés, hogy hogyan... Mikor nem tudod mi a baj, és nem tudsz segíteni, na akkor borul a bili.

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2008.09.18. 19:38:36

Tollpihe, a gyereksírás mindenki idegrendszerére pont így hat :) Ez így van 'kitalálva', mivel a csecsemőnek ez az egyetlen eszköze hogy segítséget kérjen, vagy felhívja magára a figyelmet. Erre a hangfrekvenciára nem lehet nem odafigyelni :) De ezzel mindenki így van szerintem, csak van akinek nagyobb a tűrőképssége... :)Kitartást!

Tannita 2008.09.21. 08:41:12

Na igen, egyszer mérd le! Nem Lucnak 1 percig sem sírnia (üvöltenie), hogy úgy érezd, órák óta teszi azt!
Amikor Csenge kb. ennyi idős volt, videóra vettem 32 másodperc kőkemény könnymentes hisztis ordítását, és elküldtem pár embernek (akikben megbízok) félidőben azt mondták, milyen piszok vagyok, hogy hagyom :OOOO 32mp!!!!
Azt mondják az első 3 világ legidegesítőbb hangjai közé tartozik a gyereksírás! :$
Úgyhogy.... kitartás, bent nem marad!!!!
süti beállítások módosítása