feb
23

biliügy

Címkék: kép namilyenjó bilire szoktatás | Szerző: tollpihü | 8:44 am

itt az ideje, hogy lépésről lépésre végiggyalogoljak a kérdésen, hiszen magam is kétkedéssel kezdtem neki , aligtízhónaposLucával. a téma sok vihart kavar, és nem állítom, hogy nekünk könnyebben fog menni a szobatisztaság kérdése, borulhat a rendszer. eddig irtó nagy mázlink lehetett, de hátha nem csak az befolyásolta.. mert azért sokkal sokkal könnyebb így.

a legfontosabb, hogy alkalmazkodjunk a gyerek igényeihez, aki partner kell legyen benne, hiszen mint mindenben, ebben is eltérőek az igényeik. Luca partner volt. ha nyűgnek vette volna, biztosan nem erőltetem.

tíz hónaposan kezdtük, ekkor még nem tudott hipphopp felkelni a biliről, és mivel sikerült elkapnom a pillanatot, siker koronázta a próbálkozásainkat. DE sohasem erőltettem, és csak nagyon rövid ideig csücsültünk ott.

ez a módi, csak akkor maradt ki, ha nem volt kéznél a kis rózsaszín kacsás alkalmatosság. de másnap ugyanott folytattuk.

észrevettem, hogy Neki is kényelmesebb így.

most ott tartunk, hogy jelzi, ha menni kell, húz a fürdőszobába, és még egyszer sem csapott be.

nem akarok mélyreszántó gondolatokat feszegetni, nem célom. célom csak az, hogy meglegyen itt, és visszanyúlhassak valahova, ha újra előkerül a kérédés egy kis tízhónapos kapcsán ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://tollpihe-domborka.blog.hu/api/trackback/id/tr42959944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tannita 2009.02.23. 11:46:59

Pihü!

Jól érzem, hogy majdnem mentegetőzős lett e bejegyzés??? :O
Nemá!!!!
Ki ismerhetné jobban Lucát Nálad. Ha jó a kettőtök közti kommunikáció, akkor miért ne működhetne.... és igen, miért ne lehetne 10 hónaposan szobatiszta....
Az okosok is megjelölik ezt az időpontot, az arra érett gyermek fejlődésében!!! Úgyhogy csak hajrá!!!! :D

mono10 2009.02.23. 15:10:31

Szia!

Igen lehet Luca szobatiszta egy pár hónap múlva. És azért visz a fürdőszobába, mert tudja, hogy már neki nem kényelmes ha ő a nagyadagot a pelusba teszi. És még ha egy kicsit fokozni akarod nála reggelente mikor felébred tedd rá a bimbikére akkor ha sikerül neki pisilni, akkor az is egy siker az ő számára. ha nem hát nem. De luca okos kislány. :) És a copfja lenyűgöző. Puszim

bingii 2009.02.23. 15:17:37

Te Pihü, ez a kép! Nagyon jó:) Nem semmi milyen dús, nagy haja van Lucának!
Bili ügyben meg nagyon ügyesek vagytok szerintem! Luca rájött, hogy mennyivel kényelmes, mint lógó pelussal mászkálni:)
Alig várom, hogy Maja is észbe kapjon:)

Csőryke · http://myfairytaleworld.blog.hu/ 2009.02.23. 20:01:49

Gratulálok!!!
Nagyon ügyesek vagytok!
Tudtad, hogy valaki még 2 és fél évesen sem szobatiszta?
Csak így tovább!!!

Bogaram 2009.02.23. 22:23:08

Ezek a copfok!!!! Tündéri!!!
Ez a bili dolog is annyira változó, és igen,abban is van igazságod, hogy bármikor változhat, megtorpanhat a dolog. De az is lehet, hogy töretlen lesz, tele sok-sok sikerélménnyel. Mennyivel könnyebb így?!?!

Ingrid 2009.02.23. 22:31:50

Nagyon ügyes ez a lány :) És még a copfja is.... hmmmm.....

cucka 2009.02.23. 22:38:26

Ügyesek vagytok mindketten! :) Respect!
Nekem még nem gyűlt össze annyi lelkierőm, hogy nekikezdjünk a biliztetésnek. Sőt, nem is biztos, hogy hozzá fogok fogni, a magam elképzelése az erről a témáról, hogy szívem szerint kihagynám a bilit, mint köztes állomást, és inkább várnék még pár hónapot vele, majd egyenesen wc-re szoktatnám Huncost, szűkítővel, kisdobogóval a wc előtt. Az apró sikereknek is örülök, azaz nagydolog után, ha rákérdezek, hogy van-e a pelusban, boldogan vigyorogva bólogat a kölök. :)
Micsoda copfok, kérem szépen! :)))

*Nici* · http://szandibarbi.freeblog.hu 2009.02.23. 23:36:33

Szerintem nagyon ügyes Luca, és ennek örülni kell :) Lehet lesznek még balesetek, mert ugye azt mondják 2 éves korig nem alakulnak úgy belül a dolgok, de mindenképpen nagy dolog, hogy ilyen ügyes, okos kislány! :)
És azok a copfok, meg kell zabálni :))))

Panda és Dóra 2009.02.24. 08:08:22

Szerintem ez nagyon jó, és még véletlenül se mentegetőzzél, ez nem bűn, vagy ilyesmi. Már írtam, de még egyszer leírom, hogy én is, tesóim is 1 évesen éjszakára is teljesen szobatiszták voltunk. Anyukámnak meg elhiszem, hogy ezt nem verés árán, vagy erőszakkal érte el :) Miért ne lehetne Luca is ilyen ügyes? Ez csak jó, sőt szuper, és aki ezt rossz szemmel nézi, vagy nem érti... Én őszintén gratulálok hozzá, ügyes voltál Te is, és jól csináltad, de Lucát jobban megdicsérem ;) Mi wc-be pisilünk, de Dóri még nem jelzi. Majd egyszer... Ezek a copfok pedig, tündériek :) Gyönyörű, dús haja van Lucának!!

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.02.24. 10:35:01

pontosan, nehogymá' mentegetőzzél :DDDD
nekünk is jól megy, szinte mindig a bilibe pisilünk, a kaki meg szerencsére mindig sikerül. én is szobatiszta voltam már egy évesen, és abban az időben elég sokan :DDD

Pocakos Macska 2009.02.24. 14:36:52

Ügyesek vagytok! Szerintem a szülő megézi mikor áll erre készen a gyerkőc - mert ez ugye közös munka :) A copfok tündériek :)

Szöszi-Andi 2009.02.25. 22:58:57

Nagyon ügyik vagytok :)

RKriszta 2009.03.01. 21:43:08

HOPPPÁÁÁÁÁÁ, micsoda copfok!!!
süti beállítások módosítása