anyus kápráztatta el ilyentájt a családot ezzel a gyümölcs-csodával, melynek receptjét, ha jól sejtem apus-mamától leste el (kerianyu tudja erre tán a pontos választ..).. én egy picit felturbóztam pudinggal, de anélkül is isteni finomság, forró nyári napokon a hűtőből. bármilyen gyümölccsel elkészíthető, szerintem a legfinibb meggyel, illetve cseresznyével. én az utóbbit választottam most, tekintve a tetemes mennyiségre, ami kertünkben termett
hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 l víz
kb. 20 evőkanál búzadara
15 evőkanál kristálycukor
fahéj, reszelt citromhéj
2 cs vaníliáspuding + 1 l tej + cukor ízlés (csomagolás) szerint
csokiöntet (bolti, házi - most bolti volt itthon)
egy liter vízben 20 percig főztem a cseresznyét, a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal. ekkor beletettem a búzadarát, és addig főztem, míg a dara megpuhult (kb. 5 percig) - állandóan kevergetni kell!! egy tepsit kiviztetem, beleöntöttem, és amíg dermed megfőztem a vaníliáspudingot, majd még önhető állapotában a grízre simítottam. /és most hazudtam :) ugyanis a menete ez, de én amíg főtt a dara, főztem a pudingot is, Luca ordított, és nem vártam meg a gríz dermedését, így a puding összevissza elárasztotta a még híg darát :D persze így is fincsi volt, és itt-ott olyan, mint amilyennek lennie kellene.. tanulság: ne kapkodj annyira, mint én tettem, ha kedvet kaptál kipróbálni ;)/ utána irány a hűtő, tálalás előtt, pedig egy csokiszósszal öntsd nyakon.
dumcsisarok